De fabeltjes van Refurbished Elektronica

Door:Daans Magazijn
De fabeltjes van Refurbished Elektronica

Steeds meer mensen kiezen voor Refurbished Elektronica. Het beschermen van het milieu, een lagere prijs en goede kwaliteit trekken mensen over de streep. Echter, is er ook nog een groep die sceptisch is. Vaak door vooroordelen die in veel gevallen onterecht zijn. In deze blog behandelen we er vier.

 

Fabel 1: Tweedehands computers zijn elektronisch afval.

Wij verkopen geen hardware waarvan we verwachten dat het binnen een jaar kapot gaat. Ons doel is om hardware nog vele jaren in te kunnen zetten. En dat lukt ook. Mocht een onderdeel defect raken, dan is het vaak redelijk makkelijk om dit te vervangen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat ook een laptop van 5 jaar oud nog heel wat jaren kan meegaan. Elektronisch afval is het dus zeker niet.

 

Fabel 2: Alle tweedehands elektronica is van dezelfde kwaliteit.

Tweedehands elektronica roept wel eens het beeld van de kleedjesmarkt op. En dat is natuurlijk niet positief. Bij Daans magazijn is echter niets minder waar. Onze computers ondergaan een uitgebreid test proces. Meer daarover kun je lezen in deze blog.

 

Fabel 3: Tweedehands elektronica kan de nieuwste software niet aan.

Alle producten die wij verkopen kunnen eenvoudig het nieuwste besturingssysteem (Windows of MacOS) draaien. Natuurlijk verschilt dit voor de programma's die je installeert wel. Wil je bijvoorbeeld een PC voor videobewerking gebruiken? Dan is niet iedere PC die wij aanbieden geschikt. Op onze productpagina's kun je lezen waar je het product wel of niet voor kunt gebruiken. Heb je twijfels of wil je hier advies over hebben? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Fabel 4:  Tweedehands elektronica heeft een korte levensduur.

De meeste producten die wij verkopen komen rechtstreeks uit het bedrijfsleven. Bedrijven hanteren vaak een bepaalde afschrijftermijn van bijvoorbeeld 3 jaar. Na die tijd vernieuwen ze hun werkplekken. Het is natuurlijk niet zo dat deze apparaten na die termijn ook onbruikbaar zijn. In tegenstelling, je kunt hier nog vele jaren plezier van hebben.

 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn dus veel vooroordelen over tweedehands elektronica gebaseerd op vooroordelen. Ben je zelf op zoek naar een betrouwbaar product? Kijk dan in onze webshop.

 

Like onze Facebook pagina om altijd op de hoogte  te blijven van nieuwe posts!

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »