Bijzondere samenwerking met UWV

Door:Daans Magazijn
Bijzondere samenwerking met UWV
Onlangs kregen wij van UWV de vraag of Daans Magazijn interesse heeft in 7 pallets verpakkingsdozen zonder logo. Deze waren door omstandigheden rondom corona overbodig geworden. Ze namen veel ruimte in beslag en stonden er maar. Nu staat hergebruik hoog op de agenda bij UWV en Daans Magazijn en dus hebben de dozen een tweede leven gekregen.

IT-producten met aandacht verpakken

Bij Daans Magazijn verpakken wij alle bestelde IT-hardware netjes in kartonnen dozen. Ieder refurbished product wordt met aandacht ingepakt zodat het veilig bij de klant terecht komt en zonder blessures een tweede leven kan beginnen. 

Wij zijn ons bewust dat de producten die wij verpakken, na ingebruikname bij onze klanten afval achterlaten. Daans Magazijn bekijkt continu hoe wij onze CO2 voetafdruk kunnen verkleinen. Hergebruik van verpakkingsmateriaal speelt hier een belangrijke rol in. Naast de dozen van UWV wordt op allerlei manieren gekeken hoe wij duurzaam met verpakkingsmateriaal om kunnen gaan. 

Circulaire economie = ook hergebruiken!

UWV is een organisatie waarbij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) belangrijk is. De organisatie heeft als doel om uiterlijk in 2030 klimaatneutraal te zijn. Daarnaast focust UWV zich op de principes van de circulaire economie. Daarbij staat het waardebehoud van grondstoffen, producten en materialen centraal.

D-two versus Daans Magazijn

Vanuit onze moederorganisatie D-two halen wij afgeschreven IT-hardware op bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld laptops, desktops, monitoren en tablets. Deze producten worden middels gecertificeerde software ontdaan van data. Vervolgens worden de beste producten grondig getest, schoongemaakt en waar nodig van nieuwe onderdelen voorzien. Bij Daans Magazijn verkopen wij deze hardware aan milieu- en prijsbewuste kopers. En dus ontvangt een deel van onze klanten onze producten tijdelijk in UWV blauwe dozen.