Wat houdt refurbished in?

Door:Daans Magazijn
Wat houdt refurbished in?
Als je al eens een laptop, PC of tablet hebt gekocht die refurbished was, weet je het eigenlijk wel; voor een beduidend lager bedrag dan de nieuwprijs koop je een prima product. Op een enkele uitzondering na verkoopt Daans Magazijn alleen maar refurbished elektronica. En dat doen we bewust. Veel organisaties schrijven binnen een paar jaar hun ICT hardware zoals desktop, laptop, server, printer, tablet of mobiel af. Dat betekent dat ze vervangen worden voor een nieuw apparaat. Maar de spullen die vervangen worden zijn over het algemeen prima en gaan nog jaren mee door ‘refurbishing’. Voordeel hiervan is dat je enorm voordelig een aanschaf doet en tegelijk heel duurzaam bezig bent!

Wat betekent refurbishing eigenlijk?

Het woord komt van oorsprong uit de Engelse taal en betekent ‘reviseren’. En dat is precies wat wij bij Daans Magazijn doen. Wij zorgen ervoor dat alle apparatuur die wij verkopen een ‘zo goed als nieuw’ ervaring oproept bij onze klanten.

De producten die wij op voorraad hebben zijn veelal gebruikt in een zakelijke omgeving. Bijvoorbeeld in het onderwijs, bij zorginstellingen, bedrijven of de overheid. Op het moment dat wij de afgeschreven items bij ons binnenkrijgen worden ze allereerst geregistreerd. Daarna zorgen wij ervoor dat alle data 100% veilig verwijderd (gewiped) wordt en maken een selectie van de mooiste en beste apparatuur. Ziet het er nog goed uit, werkt alles perfect en voldoet het nog aan de norm van vandaag de dag. Relaties stellen hoge eisen aan onze refurbished ICT producten en dan is een goede controle essentieel. Waar nodig zorgen wij voor reparatie van een onderdeel zodat het product perfect richting onze klanten gaat. Als laatste stap zorgen wij voor een schone installatie van Windows, macOS of een ander besturingssysteem. Zo is jouw laptop of PC klaar voor verzending. Na ontvangst en uitpakken kan je er meteen mee aan de slag!

Voor wie een laptop of PC ook voor school of werk wil gebruiken is het handig te weten dat wij ook Microsoft Office kunnen installeren.

Hoe zit het met de kwaliteit van refurbished ICT hardware?

Daans Magazijn verwerkt op jaarbasis een groot aantal PC’s, iPads, laptops etc. Elk product dat wij binnenkrijgen wordt geregistreerd en gecontroleerd.

Door onze testapparatuur weten wij precies wat de staat is van een apparaat. Zo kijken wij o.a. naar; het scherm, de poorten (video, usb, ethernet), het toetsenbord, de muis (of touchpad), het geluid, de CPU (processor), het RAM geheugen, de harde schijf, de Wi-Fi en de batterij. Daarnaast inspecteren wij alle IT apparatuur qua uiterlijk en reinigen het daarna grondig. Het team medewerkers van Daans Magazijn wordt hier uitvoerig op getraind.

Goed om te weten is dat veel van de hardware die wij verkopen uit de zakelijke markt komt. Wat veel mensen niet weten is dat veel deze producten kwalitatief van een hoger niveau zijn dan IT producten voor consumenten. Zo is de buitenkant van een laptop bij ons vaak van aluminium, terwijl die van consumenten veelal van plastic zijn. Ook zitten ze vaak beter in elkaar door gebruik van hoogwaardige onderdelen. Hierdoor gaan ze langer mee,  kan je er langer op werken en kunnen ze tegen een stootje. Daarnaast zijn ze eenvoudiger uit te breiden en te repareren. Vaak zijn ze ook nog eens morsbestendig. Handig als je jonge kinderen hebt of zelf wel eens een kop koffie of thee omstoot.

Wil je een ‘zo goed als nieuw’ ervaring? Dat kan bij ons want alle producten worden zorgvuldig verpakt en gratis verzonden . Haal je het product uit de doos, dan is het goed om te weten dat je gewoon een jaar garantie hebt. En bevalt het niet of wil je toch iets anders? Wij nemen onze refurbished hardware gratis retour.

Ik wil meer werkgeheugen en een grotere harde schijf! Kan dat?

Meer werkgeheugen (RAM) zorgt ervoor dat je zonder problemen met meerdere programma’s te gelijk kunt werken. Ook draaien veeleisende programma’s prettiger met een groter werkgeheugen.  

Ook je harde schijf upgraden heeft veel voordelen. Je kunt namelijk meer data kwijt. Zo heb je voldoende ruimte voor al je programma’s, video’s, foto’s en games. Ons advies is om dan meteen een SSD harde schijf te nemen. Je nieuwe laptop of PC is tot wel tien maal sneller dan met een traditionele harde schijf (HDD).

Bij Daans Magazijn hebben wij ruim voorraad aan SSD (harde) schijven en RAM (werkgeheugen). Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren, en dat tegen een enorm scherpe prijs.

Voordelig en duurzaam, kan dat?

Sterker nog, doordat computer hardware hergebruikt wordt, zijn jij, onze partners en wij enorm duurzaam. En omdat wij rechtstreeks inkopen bij de bron en niet bij de tussenhandel, zijn onze prijzen meer dan scherp.

De bedrijven en organisaties waar wij onze apparatuur vandaan halen vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer belangrijk. Hergebruik is een van de meeste duurzame maatregelen die je kunt nemen als organisatie. Door de samenwerking met Daans Magazijn wordt de levensduur van apparatuur met zo’n 5 jaar verlengd.

Met de aankoop van bijvoorbeeld een refurbished laptop van Dell, HP of Apple bespaar je niet alleen veel geld, je bent ook nog bezig met een betere wereld.

Heb je na het lezen van deze blog behoefte aan persoonlijk advies bij jouw aankoop van een refurbished laptop, PC, Mac, tablet of monitor? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn er om jou te helpen en je kunt ons bereiken via LiveChat, WhatsApp, e-mail en telefoon.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »