Wettelijk verbod op nepreviews en misleidende zoekresultaten

Door:Daans Magazijn
Wettelijk verbod op nepreviews en misleidende zoekresultaten
Sinds 28 mei 2022 is er een wettelijk verbod op nepnieuws en misleidende zoekresultaten gekomen. Niet meer dan logisch lijkt ons. Met deze aangescherpte regels is het voor de klant duidelijk en eerlijk om de juiste informatie te vinden over bijvoorbeeld een bepaald product. Deze aangescherpte regels gaan in heel Europa gelden, zodat de klant overal dezelfde bescherming aangeboden krijgt.

Aangescherpte regels

Door strengere regels moeten consumentenbeoordelingen door de verkopers eerst op de echtheid van de klant gecontroleerd worden, voordat deze mogen worden geplaatst als recensie of aanbeveling. Ook komt er een verbod om zoekresultaten weer te geven zonder duidelijk te maken dat het betaalde reclame is om zo hoger in de zoekresultaten te kunnen komen. Door deze aangescherpte regels door heel Europa krijgt de klant een beter overzicht welke webshops betrouwbaar overkomen. Online platforms moeten consumenten laten weten wie verantwoordelijk is (verkoper of platform) voor de levering en het afhandelen van retourzendingen, zodat de consument weet wie hij moet benaderen bij problemen.

Daans Magazijn werkt met Webwinkelkeur

Webwinkelkeur is een keurmerk voor webshops. Bij webshops met een keurmerk van Webwinkelkeur kan je veilig online winkelen. Doordat Daans Magazijn met Webwinkelkeur samenwerkt ben je er zeker van dat alle recensies echt zijn. Als je een product aanschaft bij Daans Magazijn, krijg je een paar dagen nadat je jouw bestelling ontvangen hebt een mailtje waarin we je vragen om een recensie achter te laten op Webwinkelkeur. Hierbij kan je het product een 1 tot 5 sterren review met beschrijving geven. Deze reviews kunnen hierdoor alleen geschreven worden door mensen die een product bij Daans Magazijn hebben aangeschaft. Door middel van de reviews willen we laten zien wat je van Daans Magazijn kunt verwachten. Met deze aangescherpte regelgeving door Europa heeft dit geen invloed op Daans Magazijn omdat Daans Magazijn al jarenlang op een betrouwbare manier samenwerkt via Webwinkelkeur.

Verbod op niet aangegeven betaalde advertenties

Daans Magazijn maakt alleen gebruik van betaalde advertenties via Google Ads om een betere positie in zoekresultaten te verkrijgen. Deze geadverteerde zoekresultaten staan meestal helemaal bovenaan of helemaal onderaan de pagina. De nieuwe aangescherpte regelgeving heeft geen invloed op de betaalde advertenties, waar Daans Magazijn gebruik van maakt. 

Levering Daans Magazijn

Sinds 28 mei 2022 is er een nieuwe wet waarin vermeld staat dat online platforms consumenten moeten laten weten wie verantwoordelijk is voor de levering en het afhandelen van retourzendingen. Daans Magazijn werkt samen met PostNL en DPD voor het verzenden en retourzendingen van pakketten. Deze bezorgdiensten hebben de verantwoordelijk dat alle bestellingen netjes bij jou geleverd worden. Daarnaast krijg je bij Daans Magazijn standaard 14 dagen bedenktijd op alle producten uit het assortiment. Waar je na 14 dagen van retournering het volledige aankoopbedrag teruggestort krijgt op je rekening. Ook de retourkosten worden niet in rekening gebracht. Dit wordt vermeld op de webshop van Daans Magazijn. De nieuwe regelgeving heeft geen invloed op de werkwijze van Daans Magazijn op het gebied van reviews en verzendingen. Dit komt omdat de informatie over verzendingen al aangegeven is in het aankoopproces van een product en daarnaast zijn alle reviews van gecertificeerde klanten. 

Wij hopen met deze informatie een duidelijk beeld te geven welke wetten er ingevoerd zijn. Heb je vragen over de aangescherpte regelgeving die ingevoerd zijn? Of voor andere overige vragen kan je contact met ons opnemen. Onze helpdesk staat elke werkdag van 08:30 tot 17:00 klaar met deskundig advies om alle vragen te kunnen beantwoorden. Contact opnemen kan door te bellen naar 0481 351 477, te Whatsappen naar 06 83 33 29 53 of door onze chatfunctie te gebruiken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »