Welke elektronica is onmisbaar bij de thuiswerkplek?

Door:Daans Magazijn
Welke elektronica is onmisbaar bij de thuiswerkplek?
We hebben de afgelopen jaren steeds vaker de thuiswerkplek gebruikt, zowel uit noodzaak als uit gemak. Een ergonomisch ingerichte thuiswerkplek is noodzakelijk geworden voor het productief werken. Veel thuiswerkplekken zijn niet optimaal ingericht op het gebied van elektronica. Veel thuiswerkers werken op provisorische wijze aan bijvoorbeeld de eettafel of op de bank met de laptop op schoot; dit is alles behalve ergonomisch werken. In deze blog vertellen we welke elektronica ervoor gaan zorgen dat je optimaal kunt werken zonder dat je fysieke klachten oploopt. Benieuwd hoe je dit realiseert? Lees dan snel verder.

Wat hoort er allemaal in een thuiswerkplek?

Naast een bureaustoel en bureau moet de ideale ergonomische thuiswerkplek aan nog veel meer eisen voldoen. Een ergonomische thuiswerkplek bestaat verder nog meer uit verstelbare monitoren, ergonomische muizen en toetsenborden. Daarnaast helpen verschillende accessoires je bij een geoptimaliseerde inrichting van jouw thuiswerkplek.

Stap 1: Begin bij de basis; een laptop of een desktop?

Om te beginnen met werken heb je een laptop of desktop nodig, anders wordt het efficiënt werken enorm moeilijk. Hierbij heb je de keuze uit een laptop of een desktop. Het grote voordeel van een laptop is dat het erg gemakkelijk is om het mee te nemen, bij een desktop gaat dat wat moeilijker. Heb je geen behoefte om de werkplek telkens te verplaatsen tussen kantoor en ergens thuis? En wil je liever een betere prijs/kwaliteitsverhouding? Dan past een desktop beter bij jou. 

Stap 2: Welke exacte laptop/desktop past bij mij?

Voor iedere gebruikerstype is er een ideale desktop of laptop te vinden in het assortiment van Daans Magazijn. Maar welke exacte laptop of desktop past het beste bij jou? Denk als eerste na over hoe intensief je het product wil gebruiken. Ga je het product gebruiken voor simpele taken zoals internetten of mailen? Dan heb je minder behoefte aan een laptop/desktop met hoge specificaties. Gebruik je vaak zware software applicaties? Dan zijn hoge specificaties noodzakelijk om deze taken op de juiste manier te laten uitvoeren. Benieuwd welke exacte producten wellicht voor jou een optie kunnen zijn? Klik dan op onderstaande opties:

Stap 3: Kies de ideale verstelbare monitor

De ergonomische thuiswerkplek is niet compleet zonder een verstelbare monitor. Het is natuurlijk mogelijk om thuis te werken met alleen een laptop, maar ergonomisch verantwoord is dit niet. Als je de gehele dag kijkt naar het scherm van de laptop, dan kijk je in veel gevallen te lang naar beneden. Dit kan resulteren in nek- en rugklachten. Een verstelbare monitor verhelpt dit probleem, aangezien je hiermee de ideale ooghoogte realiseert. Nog een handig voordeel bij een verstelbare monitor; iemand anders versteld eenvoudig de monitor naar zijn/haar ideale ooghoogte. Dit is zeker handig als meer mensen gebruik maken van dezelfde monitor. Op onze webshop heb je keuze uit meerdere monitoren. Daans Magazijn verkoopt voornamelijk zakelijke monitoren. Dit zijn monitoren die ontworpen zijn om hele dagen op te werken en zijn daarom vaak ergonomisch goed in te stellen. Hiermee zijn de verstelbare monitoren uit ons assortiment ook zeer geschikt voor een goede ergonomische thuiswerkplek. Neem dus gerust een kijkje.

Stap 4: Zorg voor geschikte accessoires

Met een desktop/laptop en een verstelbare monitor ben je al erg ver bij het realiseren van een ergonomische thuiswerkplek, maar je bent nog niet helemaal klaar. Bij een ergonomische werkplek horen ook accessoires die jou helpen bij het efficiënt werken op een veilige manier. Zorg als eerste voor een ergonomische muis, dit is noodzakelijk als je lange dagen achter een computer werkt. Naast een muis heb je een ergonomisch toetsenbord nodig. Met een ergonomische muis en toetsenbord voorkom je RSI klachten en verbeter je jouw houding terwijl je aan het werk bent. Op Daans Magazijn kun je een ruim assortiment aan muizen en toetsenborden vinden. Zo zit er altijd een geschikt product voor je bij.

Zo realiseer je jouw ergonomische thuiswerkplek

In deze blog heb je kunnen lezen hoe je een ergonomische thuiswerkplek realiseert. Veel mensen denken dat er alleen een ergonomische bureaustoel en bureau nodig zijn om klachten te voorkomen en efficiënt te kunnen werken. Maar in realiteit is er meer nodig dan alleen dat, dankzij elektronica kun je de thuiswerkplek volledig ergonomisch maken. Om de volledige werkplek ergonomisch te maken kost al snel veel geld. Door voor refurbished elektronica te kiezen, bespaar je veel geld zonder al te veel kwaliteit te verliezen. Als je refurbished elektronica besteld bij Daans Magazijn ben je verzekerd van een goed werkend product. Dit komt mede doordat de verkochte elektronica moet voldoen aan meerdere kwaliteitschecks. Ben je na het lezen benieuwd geraakt over de producten van Daans Magazijn? Neem dan snel een kijkje op onze webshop.