De Dag van de Duurzaamheid

Door:Daan's Magazijn
De Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid

Vandaag is het de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid. Een initiatief van Urgenda waarin ze particulieren, bedrijven, overheden, scholen en organisaties oproept om zich op deze speciale dag van hun ‘groenste’ kant te laten zien. Wij voelen ons aangesproken en willen hier natuurlijk ook graag iets in betekenen.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat met de dag belangrijker wordt. Steeds meer mensen en organisaties houden zich hiermee bezig. Ook wij bij Daan’s Magazijn zijn hier constant mee aan de gang.

Bij Daan’s Magazijn verkopen wij refurbished elektronica. Dit zijn gebruikte apparaten die professioneel zijn nagekeken en opgeknapt, zodat ze weer klaar zijn voor een tweede leven.

Waarom is refurbished elektronica eigenlijk duurzaam? Dat heeft te maken met het e-waste probleem in Nederland. E-waste is een andere benaming voor elektronisch afval. Dit zijn defecte en verouderde elektronische apparaten die worden weggegooid, terwijl dit vaak niet nodig is. E-waste is een groot risico voor milieu, gezondheid en privacy. De hoeveelheid e-waste moeten we daarom met z’n allen zo veel mogelijk beperken.

Bij Daan’s Magazijn dragen wij ons steentje daaraan bij. Als wij afgeschreven apparaten binnenkrijgen worden deze uitvoerig gecontroleerd. Wij repareren de apparaten daar waar nodig en stellen we ze weer ter beschikking op onze webshop. Natuurlijk kan niet elk apparaat dat wij binnenkrijgen worden hergebruikt. Als dit het geval is zorgen wij ervoor dat het apparaat op de juiste manier wordt gerecycled, zodat de grondstoffen uit deze apparaten alsnog kunnen worden hergebruikt.

Dit doen wij met een team dat voor een groot deel bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij vormen een belangrijke schakel binnen Daan's Magazijn en zorgen ervoor dat jullie mooie en goede producten ontvangen.

 

Wat doet Daan’s Magazijn op de Dag van de Duurzaamheid?

Ons doel is om iedereen te stimuleren te kiezen voor refurbished in plaats van nieuw. Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, proberen wij je extra over te halen om te kiezen voor refurbished. Dit doen wij met een mooie korting van 10% op ons gehele refurbished assortiment. Uiteraard geldt deze korting niet op nieuwe producten. De kortingscode die je kunt gebruiken is:

DagVanDeDuurzaamheid

 

Wij begrijpen dat het voor veel mensen en bedrijven ‘eng’ is om een gebruikt product te kopen. Je weet immers niet precies wat je ontvangt. Bij Daan’s Magazijn garanderen wij 100% functionaliteit en ook zien onze producten er altijd erg goed uit. In onze productomschrijvingen vermelden wij de optische staat van het product zo goed mogelijk. Is het voor jou niet duidelijk genoeg? Laat het ons gerust weten en wij proberen daarin nog specifieker te antwoorden. Desgevraagd met een foto erbij!