Ons productieproces

Door:Daans Magazijn
Ons productieproces
Niet alle laptops en computers die bij Daans Magazijn binnenkomen worden via de webshop verkocht. Ze ondergaan een uitgebreid proces van testen, soms repareren en nog eens testen. Zo weten we precies wat verkopen. In deze blog leggen we precies uit wat we allemaal doen. Wist jij bijvoorbeeld al wat een diskwipe is? Dat en meer in deze blog.

Niet alle laptops en computers die bij Daans Magazijn binnenkomen worden via de webshop verkocht. Ze ondergaan een uitgebreid proces van testen, soms repareren en nog eens testen. Zo weten we precies wat we verkopen. In deze blog leggen we precies uit wat we allemaal doen. Wist jij bijvoorbeeld al wat een diskwipe is? Dat en meer in deze blog.

 

De buitenkant

Als een product binnenkomt, wordt er eerst naar de buitenkant gekeken. Zijn er krassen? Zit de kabels wel goed vast? Dat wordt vervolgens in een speciaal voor Daans Magazijn geschreven computerprogramma geregistreerd. Na deze stap volgt een diskwipe.

 

De diskwipe

Bij een diskwipe wordt alle data die aanwezig is op een harde schijf gewist. Zo weet de vorige eigenaar zeker dat zijn vakantiefoto’s of boekhouding niet in handen van een nieuwe eigenaar komt. 

 

De binnenkant

Na de diskwipe wordt de pc intern getest. Denk aan de schrijfsnelheid van de harde schijf, hoe de koeling het doet of de snelheid van een processor. Al deze gegevens komen in een rapport te staan. Op basis van de cosmetische staat en hardware tests wordt beslist of Daans Magazijn het product wil gaan verkopen. Uit een hele partij elektronica worden zo alleen de pareltjes gehaald.

 

Testen

De hardware die is uitgekozen voor de verkoop wordt schoongemaakt en eventuele defecten worden gerepareerd. Tot slot volgt er nog één test aan de hand van een uitgebreide checklist. Als het product ook deze laatste test heeft doorstaan komt het product op de webshop.  Je raadt het al, de meeste producten die bij ons binnenkomen halen het niet, maar de pareltjes wel. En dat is te danken aan hoge standaarden. Zo weet je zeker dat je bij ons een goed product koopt.

 

Altijd op de hoogte gehouden worden van de laatste deals? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.