PostNL stopt met tweede bezorgpoging

Door:Daans Magazijn
PostNL stopt met tweede bezorgpoging

PostNL heeft onlangs besloten het aantal bezorgpogingen terug te dringen naar één. Ben je niet thuis bij de eerste bezorgpoging, dan wordt je pakket bij een PostNL-pakketpunt bij jou in de buurt afgeleverd.

 

Groei van bezorging pakketten

Het aantal online bestellingen in Nederland groeit nog steeds. De verwachting is dat deze trend ook de komende jaren nog doorzet. Dit betekent ook dat er steeds meer pakketjes moeten worden vervoerd. PostNL, de pakketbezorgdienst waar Daans Magazijn gebruik van maakt, probeert de bezorging zo goed mogelijk op jouw wensen af te stemmen. Dit vergt soms een verandering.

Wat verandert er?

Vanaf dinsdag 16 oktober 2019 wordt er nog maar één bezorgpoging gedaan, waar dat eerst twee bezorgpogingen waren. Ben je niet thuis als je pakketje bezorgd wordt, dan gaat het pakket direct naar een PostNL-pakketpunt. Er zijn inmiddels duizenden afhaalpunten in Nederland, dus je hoeft niet bang te zijn dat je ver moet reizen om je pakket af te halen. Wil je weten of er een PostNL-pakketpunt bij jou in de buurt zit? Kijk dan op de locatiewijzer van PostNL.

Verduurzaming

Deze wijziging is een stap in de goede richting van de verduurzaming van PostNL. De onnodige kilometers die pakketbezorgers maken als ze voor een tweede keer voor je deur staan worden zo weggenomen. Het bezorgproces wordt hiermee efficiënter en er worden gemiddeld per pakket minder kilometers afgelegd.

Hoelang blijft mijn pakket bij PostNL?

Als je pakketje wordt afgeleverd bij een PostNL-punt heb je een week de tijd om het pakket af te halen. Als je dit niet doet wordt je pakket automatisch teruggestuurd naar de verzender. Gebeurt dit bij jouw Daans Magazijn bestellen? Neem dan even contact met ons op en dan kijken we samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat het pakket alsnog netjes bij jou terecht komt.

Ik wil mijn pakket niet afhalen

We kunnen ook redenen bedenken waarom jij je pakket niet wilt afhalen bij een PostNL-punt. Daarom kun je bij Daans Magazijn tijdens het bestellen aangeven wanneer jij je pakket bezorgd wilt hebben. Zo kun je een moment kiezen waarbij je zeker weet dat je thuis bent.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »